Zero Energy Office
Masterproject Architectural Engineering

2005

Het kantoor werd op een multidisciplinaire, integrale manier ontworpen. Naast architecten, namen er ook bouwtechnologen en installatietechnologen deel in het team. Het doel was dan ook om de installaties vanaf het begin van het ontwerpproces erbij te betrekken, zodat er een
optimaal, energiezuinig kantoor ontstond.

De kantoorruimtes zijn geori├źnteerd op het zuiden met zo min mogelijk gevelopeningen en grote overstekken om de warmte buiten te houden. Op het noorden is er een grote serre toegepast om zoveel mogelijk licht binnen te laten. In de serre en op de balkons die ontstaan is er ruimte voor planten die meewerken aan de luchtverversing. Tevens zijn er geavanceerde systemen voor warmte-koudewisseling, ventilatie en verlichting.

Masterproject Architectural Engineering

2005

This office is designed by a multidisciplinary, integral team. Besides architects, building- and installation-technologists, were part of the team. The aim was to implement installations right at the start of the designprocess. In this way we gave birth to an optimal and low-energy office.

The office space is orientated to the south, with the least as possible openings in the facade and large cantilevers to keep the warmth outside. On the north a huge glasshouse lets as much as possible light in. In the glasshouse and on the balconies are plants that cooperate with the air refreshment system. Besides all of this, there are highly advanced systems in the building for heath and cold exchange, ventilation and lighting.

Maquette: glasshouse on the north  

Schematic overview design  

Maquette: south side  

Maquette: overview